BAKKERIJ STOFZUIGER MET SPECIALE ACCESSOIRES

Beveiliging tegen stofexplosie en temperatuurbestendigheid: Deze twee eigenschappen moeten industriezuigers hebben die in bakkerijen worden gebruikt.

Ruwac heeft voor dit toepassingsdoel hoogwaardige en veelzijdige stof-ex industrie stofzuigers met speciale toebehorenpakketten ontwikkeld.

"Geen stof laten opwervelen!" Deze aanbeveling volgen, in de letterlijke betekenis, de meeste bakkers op hun werkplek. De bedoeling daarbij is om zichzelf en hun collega's zo min mogelijk bloot te stellen aan meelstof. De meelstofallergie is namelijk één van de meest voorkomende beroepsgerelateerde aandoeningen van de luchtwegen in Duitsland. Bovendien is meelstof explosief. Stofafzettingen die omhoog gewerveld kunnen worden, vormen ontploffingsgevaar. Dus er zijn afgezien van de verplichte hygiëne nog twee goede redenen om de bakkerij schoon te houden.

Ruwac. Specialist voor industriezuigers, heeft voor dit gebruiksdoel zijn assortiment van producten voor deze stof-ex industriezuigers aangepast. Met op de eerste plaats onze speciale toebehoren, dat zich van bijna alle andere, zeer talrijke toebehoren van het Ruwac-programma onderscheidt om één belangrijke reden: Deze toebehoren zijn geschikt voor hoge temperaturen.

Daarmee openen de Ruwac industriezuigers voor de gebruiker een bijzondere en, vanuit het oogpunt van de bakker, uiterst voordelige toepassingsmogelijkheid: De ovens kunnen direct na het bakproces grondig worden uitgezogen. De bakker hoeft dus niet te wachten tot de ovens zijn afgekoeld. Met de speciale temperatuurbestendige stofzuiguitrusting maakt hij de oven startklaar voor de volgende baksessie. Zo is de gewenste kwaliteit en hygiëne gewaarborgd, zonder dat langere (bak)pauzes noodzakelijk zijn. De evenzeer gewenste efficiëntie blijft dus gegarandeerd.

Tot de toebehoren specifiek voor bakkerijen behoort een 400 mm brede zuigmond met roestvrijstalen strips in volledig metalen uitvoering. Hiermee kunnen de bakkamers van de nog hete oven snel en grondig van resten worden ontdaan. Natuurlijk zijn ook de buisverlengstukken en de met metaal ommantelde zuigslang temperatuurbestendig.

Even vanzelfsprekend is de geschiktheid van de bakkerijzuigers voor door stofexplosie bedreigde zones. Op dit gevoelige toepassingsgebied van stofzuigers voor industrie en nijverheid heeft Ruwac decennialange ervaring. De Ex-zuigers zijn in principe vrij van ontstekingsbronnen, dat wil zeggen dat er geen gevaar bestaat dat tijdens het gebruik vonken of warmte wordt gegenereerd die een stofexplosie zou kunnen veroorzaken. Het materiaal van de behuizing is een met glasvezel versterkte, temperatuurbestendige Duroplast-kunststof. De industriezuigers zijn elektrisch geleidend en zeer robuust, net zoals de allround stofzuigers in het algemeen zeer robuust zijn: Zelfs bij ruwe behandeling en intensief gebruik, werken de industriezuigers jarenlang met minimaal onderhoud.