Hoe zuig je eigenlijk … water?

In ieder geval niet met een "normale" industriezuiger. Dat komt omdat het zuigmateriaal 100% vloeibaar is. Je hebt dus een hoger zuigvermogen nodig.

Altijd mobiel - ook in het water

Voor deze taak heeft Ruwac de waterzuiger van de WSP-serie ontwikkeld. De krachtige motor van deze serie levert een vermogen van ten minste 1,2 kW (afhankelijk van de uitvoering). Luchtbanden zorgen voor een hoge bodemvrijheid, optimale mobiliteit en eenvoudige bediening zelfs met een paar centimeter water op de grond.

De geïntegreerde pomp zorgt daarbij voor veelzijdige toepassingsmogelijkheden. Want in de meeste gevallen wordt het water niet in de zuiger opgevangen, maar direct af- of verder gepompt. De opvangcontainer dient dan alleen als tussenstation.

Wanneer in de zuivere zuigmodus de maximale vulstand bereikt is, schakelt de zuigmotor automatisch uit. In de gecombineerde zuig-/pompmodus daarentegen kan de zuiger continu water opzuigen en wegpompen.

De pomp van de waterzuiger is afneembaar en gemakkelijk te reinigen. Het principe van gemakkelijke reiniging geldt ook voor het restvuil, dat zich op de bodem van de container afzet. Door een hendel te bedienen, is de vloer gemakkelijk toegankelijk en kan het vuil worden verwijderd.

Niet alleen voor de brandweer 

Dit type stofzuiger wordt op grote schaal gebruikt door de brandweer en andere "blauwe lichtdiensten" voor rampenbestrijding en wordt ook door veel industriële bedrijven gebruikt. Het is niet alleen geschikt voor het opzuigen van water, maar ook voor andere soorten vloeistoffen, b.v. voor koelsmeermiddelen of voor het ledigen van schoonmaak- en andere baden in de industriële productie.

Meer informatie over de WSP-reeks vind je HIER.