Interview met S. Jendrny: drie vragen en antwoorden over de stand van de (afzuig-)techniek

Waar liggen momenteel de grote uitdagingen bij het onderwerp afzuigtechniek?

SJ: Heel duidelijk in de individualiteit van de eisen en in de snelheid, waarmee de processen tegenwoordig veranderen.

Waar gisteren goede resultaten werden bereikt, moet morgen een nieuwe oplossing worden gecreëerd, omdat het materiaal of de hoeveelheid is veranderd. Hier is flexibiliteit nodig – bij de zuigerfabrikant, bij de gebruiker, maar ook bij de installaties zelf. Daarom zijn onze apparaten modulair opgebouwd.

Wat zijn de typische fouten die bij de keuze van een zuigsysteem worden gemaakt? Hoe vermijd je die?

SJ: De complexiteit van de procedure, het werkelijk optimale zuigsysteem te vinden, wordt vaak onderschat. Om welk zuigmateriaal gaat het? Welke fysieke eigenschappen heeft het? In welke omgeving staat de zuiger? Uit welke omgeving wordt er gezogen? Dit zijn slechts een paar van de vragen, die bij de besluitvorming moeten worden beantwoord. De beste manier om hier fouten te vermijden, is de advisering door competente experts.

Welke trends ziet u bij het onderwerp afzuiging?

SJ: Het verlangen naar flexibiliteit en ook naar continu gebruik neemt verder toe. Het volstaat niet meer, gewoon een industriezuiger te verkopen of een afzuiginstallatie te installeren en de gebruiker daarmee alleen te laten. Het is voor de klant belangrijk om te weten dat er regelmatig en  goed voor hen wordt gezorgd. Dat begint bij het persoonlijke verkoopadvies en gaat via de gebruikersgerelateerde instructie tot en met professionele, regelmatige service-ondersteuning.

Hartelijk dank!

Het volledige artikel (met een technische bijdrage van Ruwac over afzuiginstallaties voor de poedercoating) is op de homepage van "Schüttgut" te lezen.