Nieuw in het Ruwac-assortiment: compacte en krachtige industriezuiger R13

Met directe aandrijving, minimale inbouwruimte en Longopac®-systeem: een centraal kenmerk van de nieuwe zuigerserie is al op het eerste gezicht duidelijk: de R13 slaagt erin met een minimale voetafdruk van 500 x 600 mm.

Een centraal kenmerk van de nieuwe zuigerserie is al op het eerste gezicht duidelijk: de R13 slaagt erin met een minimale inbouwruimte van 500 x 600 mm. Hij vindt ook in krappe ruimtes zijn plaats, kan bijna overal eenvoudig worden geïntegreerd en naar behoefte ook mobiel ingezet worden.

Sterk vermogen, lage geluidsoverlast

Verdere ontwerpkenmerken van de R13 kunnen alleen worden opgemerkt tijdens het zuigen of bij het bekijken van het gegevensblad - bijvoorbeeld de buitengewoon krachtige aandrijving. In het chassis van de zuiger bevindt zich een 3 kW zijkanaalverdichter met driefasige directe aandrijving, die ook geschikt is voor productiegeïntegreerd gebruik op machines en systemen. De combinatie van zakfilter en optionele reststoffilter (stofklasse M/ H) garandeert een hoge zuiverheidsgraad van de afvoerlucht. Reiniging kan zowel handmatig als elektrisch gebeuren.

Ondanks het hoge vermogen in een compacte ruimte werkt de R13 met een geluidsniveau van 64 dB(A) zeer stil - een pluspunt vanuit het oogpunt van de medewerkers in de buurt van de zuiger. Ook de eenvoudige verwijdering van het aanzuigmateriaal draagt bij tot het gebruiksgemak. De ontwerpers van Ruwac hebben hier gekozen voor het gepatenteerde Longopac®-systeem met eindeloze slang. Wanneer de slang vol is, wordt deze aan de bovenzijde twee keer afgebonden met een kabelbinder. Vervolgens snijdt de gebruiker de slang door en verwijdert het gesloten gedeelte. Het gesloten slanguiteinde wordt aangedraaid en een nieuw verwijderingsproces kan worden gestart. In de praktijk gaat dit niet alleen zeer snel (30 seconden is gebruikelijk) en tijdens bedrijf, maar ook stofvrij en hygiënisch, omdat het stof direct in de slang wordt ingesloten.

Product ontdekken

Doordacht ontwerp

Ook qua ontwerp is de R13 overtuigend. De volledig gesloten constructie met gladde oppervlakken voorkomt dat stof zich vastzet op de zuiger. Aangezien Ruwac de R13-modellen op klantspecifiek vervaardigt, zijn ze in alle kleuren van het RAL-palet leverbaar. En omdat de duurzame poedercoating geleidend is, is de nieuwe zuiger ook geschikt voor gebruik in ESD-ruimtes.

Met dit kenmerkende profiel breidt de R13 het Ruwac-assortiment van de industriezuiger uit met een zeer compacte en krachtige installatie voor semi-mobiele of stationaire toepassingen, die naar behoefte of als "doorloper" kan worden gebruikt. De bediening is comfortabel via een menubesturing met TFT-display, en natuurlijk is het uitgebreide accessoiresprogramma ook geschikt voor de nieuwe serie.