Wat is beter - opzuigen of wegzuigen?

De vraag is gemakkelijk te beantwoorden, niet alleen vanuit het perspectief van de fabrikant van de zuiger.

Opzuigen is alleen nodig, wanneer stofdeeltjes of andere vervuiling zich zo ver van de plaats van herkomst hebben verplaatst, dat zij zich op de vloer of op de machines hebben vastgezet. Het is praktischer. om juist dat te voorkomen en, eenvoudig gezegd, het stof niet zo ver te laten komen en het op te vangen, waar het ontstaat. Dat wil zeggen: als je het afzuigt. Dit is precies waarom Ruwac ontstoffers zoals de DS6-serie aanbiedt.

Dit zijn stationaire en compacte apparaten, die direct op machines zoals mixers, reactoren, afvulinstallaties of verpakkingsstations geïnstalleerd worden en het zojuist vrijgekomen stof direct afzuigen. Dit werkt voor bijna alle soorten stof, van A voor aluminium (bij het malen) tot Z voor suiker. Ook stofdeeltjes die schadelijk zijn voor de gezondheid, grover of problematisch (bijvoorbeeld plakkerig) kunnen op deze manier uit de productie worden verwijderd, voordat ze zich in het milieu verspreiden.

De Ruwac ontstoffers zijn van de grond af ontwikkeld voor het afzuigen van fijn en zeer fijne stofdeeltjes. Tot de constructieve kenmerken behoort de combinatie van hoge luchtcapaciteit, het vacuümniveau dat daarop is afgestemd en een zeer groot filteroppervlak.

Een belangrijke eigenschap van deze ontstoffer is de lage stofbelasting van het filtermateriaal. De fijne deeltjes hechten zich gelijkmatig in het filtermateriaal, zonder dat het drukverschil vroegtijdig toeneemt door stofophoping van de groot gedimensioneerde filterpatronen. Dit betekent: de

perioden tussen de reinigingscycli zijn lang, het filtratie-effect is constant en de levensduur van het filterelement is hoog.

Alle Ruwac-ontstoffers zijn ontworpen voor 24/7 gebruik en kunnen via de elektronische besturing integreren in of gekoppeld worden aan complete systemen.

Natuurlijk mag de gebruiker niet zonder een mobiele industriezuiger, zelfs niet als hij ontstoffer in gebruik heeft. Want de ervaring leert: een universele zuiger zal altijd iets te doen hebben in de productie.