Ruwac industriezuiger RO1 S voor zone 22 zuigt poedercoating in de Amazone-fabriek in Hude.

Poedercoating: Zuigen in plaats van maskeren

Klant: Amazone
Zuigmateriaal: poederlak
Branche: oppervlaktetechnologie
Zuiger: compacte stof-Ex-zuiger DA 1300 M met directe aandrijving

Bodembewerking, zaaitechniek, bemesten en gewasbescherming: Amazone hoort in deze divisies bij de internationale marktleiders. De onderneming produceert in negen fabrieken; het exportaandeel ligt op 80%.

Opgave

In een nieuwe fabriek bij Oldenburg produceert Amazone machines voor de grootschalige zaaitechniek. De machines worden gepoedercoat en de verantwoordelijken bij Amazone waren op zoek naar een economisch alternatief voor het afsluiten van schroefgaten voor de applicatie van het poeder. Gebruikelijk zijn het afsluiten met pluggen en het maskeren. Beide processen vereisen echter een hoge handmatige inspanning voor en vooral na het coaten.

Oplossing

Het idee kwam van een team van de poederapplicatie: Na het lakproces worden de boringen gewoon uitgezogen. Voor deze taak werd een direct aangedreven Ruwac-zuiger van het type DA 1300 M (Ex-zone 22) aangeschaft.

Het uitzuigen kan goed worden geïntegreerd in de productiestroom. Daarbij zijn er voor de bediener van de zuiger meerdere speciale mondstukken ter beschikking, die exact in de betreffende boringen passen en zijn geproduceerd of geselecteerd voor dit gebruik. Bij een typisch onderdeel moeten bijvoorbeeld acht boringen worden gereinigd, waarvoor drie verschillende mondstukken nodig zijn.

Oppervlaktetechnologie

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-poeder bij Alucolor in Chemnitz.

Alucolor

Een poedercoater gebruikt een op maat gemaakte centrale afzuiginstallatie voor de economisch reiniging van coatingcabines en spuitinstallaties. De installatie maakt bovendien de onvermengde scheiding van het afgezogen verfpoeder mogelijk.

Ruwac industriezuiger RO1 S voor zone 22 zuigt poedercoating in de Amazone-fabriek in Hude.

Amazone

Opzuigen van poedercoatingresten in schroefgaten van landbouwmachines met compacte stof-Ex-zuiger

Ruwac afzuiginstallatie zuigt poedercoating bij Claas in Harsewinkel.

Claas

Klantspecifieke zuiger voor het opzuigen van grote poedercoatingresten in de landbouwmachineproductie

Ruwac industriezuiger DS2520 met voorafscheider voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt verfstof en verfnevels bij Thedens in Düsseldorf.

Thedens

In een professionele spuiterij voor (bedrijfs)voertuigen verwijdert een Ruwac-zuiger met een trechtervormig afzuigorgaan de overspray - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon