Ruwac afzuiginstallatie zuigt poedercoating bij Claas in Harsewinkel.

Poederlakresten eenvoudig en schoon afgezogen

Klant: Claas
Zuigmateriaal: poederlak
Branche: oppervlaktetechnologie
Zuiger: klantspecifieke zuiger met bigbags

Claas is Europese marktleider bij maaidorsers, één van de wereldwijd leidende fabrikant van landbouwmachines en onder de top ten van de Duitse machinebouw. Meer dan 75% van de omzet bereikt de in 1913 opgerichte door de eigenaar geleide onderneming buiten de thuismarkt.

Opgave

Bij de poedercoating van de componenten in de hoofd fabriek Harsewinkel (meestal in de huiskleur zaadgroen) is het onvermijdelijk, dat poederresten zich in de opvangbakken van de coatingsinstallaties ophopen of in het milieu komen. De verantwoordelijken in het oppervlakcentrum van de productie zochten naar een oplossing, deze resten efficiënt en zo mogelijk volledig op te nemen en voerden gesprekken met meerdere installatiefabrikanten. Uiteindelijk kon de door Ruwac voorgestelde oplossing het meest overtuigen en werd daarom in de praktijk geïmplementeerd.

Oplossing

Ruwac bouwde een klantspecifieke tweetraps zuiger (voorafscheider en 2,6 m2 -zakfilter), die is gebaseerd op het standaardmodel DS 1220 en zich hiervan onderscheidt door o.a. het chassis, de verhoogde positie van de filtereenheid en de opnamecapaciteit van de opvangcontainers. Hier zijn de bigbags in gebruik, waarin het poeder wordt aangeleverd en die zodoende zinvol worden hergebruikt. Ze hebben een capaciteit tot 400 kg restpoeder, rusten op pallets in het chassis en kunnen gemakkelijk met een heftruck worden gewisseld. Bij de aanpassing van het basisapparaat aan de individuele eisen moesten o.a. de gespecificeerde doorrijmaten in acht worden genomen. Omdat de lakpoeders explosief zijn, is de installatie in stof-Ex-zone 22 uitgevoerd.

Oppervlaktetechnologie

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-poeder bij Alucolor in Chemnitz.

Alucolor

Een poedercoater gebruikt een op maat gemaakte centrale afzuiginstallatie voor de economisch reiniging van coatingcabines en spuitinstallaties. De installatie maakt bovendien de onvermengde scheiding van het afgezogen verfpoeder mogelijk.

Ruwac industriezuiger RO1 S voor zone 22 zuigt poedercoating in de Amazone-fabriek in Hude.

Amazone

Opzuigen van poedercoatingresten in schroefgaten van landbouwmachines met compacte stof-Ex-zuiger

Ruwac afzuiginstallatie zuigt poedercoating bij Claas in Harsewinkel.

Claas

Klantspecifieke zuiger voor het opzuigen van grote poedercoatingresten in de landbouwmachineproductie

Ruwac industriezuiger DS2520 met voorafscheider voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt verfstof en verfnevels bij Thedens in Düsseldorf.

Thedens

In een professionele spuiterij voor (bedrijfs)voertuigen verwijdert een Ruwac-zuiger met een trechtervormig afzuigorgaan de overspray - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon