Ruwac industriezuiger DS2520 met voorafscheider voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt verfstof en verfnevels bij Thedens in Düsseldorf.

Gas-Ex-zuiger in het voertuiglakbedrijf Thedens

Klant: Thedens
Zuigmateriaal: verfnevel
Branche: oppervlaktetechnologie
Zuiger: Gas-Ex-zuiger DS 2520 HL

Al meer dan drie decennia concentreert Thedens GmbH in Düsseldorf zich op de reparatie en vooral het lakken van voertuigen. De onderneming lakt bijvoorbeeld de railvoertuigen van de Siemens-fabriek in Noordrijn-Westfalen, vrachtwagencarrosserieën en tractoren van toonaangevende fabrikanten alsmede personenauto's.

Opgave

Ook nu de tegenwoordig gebruikte voertuiglakken vrij zijn van oplosmiddelen en veel andere schadelijke stoffen, moet de spuiter bij het handmatig met het spuitpistool aanbrengen van de laklaag niet permanent zijn blootgesteld aan de verfnevel, in ieder geval niet permanent. Bovendien moet de "Overspray" zich ook niet afzetten op de uitrusting van de lakwerkplaats.

Oplossing

Daarvoor zorgt een mobiele zuiger van het type DS 2520 LL, die is uitgerust met een breed trechtervormig zuigorgaan. Deze zuiger werd vanaf de basis ontwikkeld voor gebruik in de gas-Ex-zones 1 en 2 conform de ATEX-richtlijn. Dat is nodig, omdat de verfnevels ontbrandbaar zijn, wanneer ze aanwezig zijn in een gedefinieerde mengverhouding met atmosferische zuurstof. Dat is een andere reden dat ze moeten worden afgezogen.

De afgezogen deeltjes worden in een extra fijn zakfilter verzameld. Grovere deeltjes worden in een voorafscheider opgevangen – dat verhoogt de levensduur van het hoofdfilter. In de "HL"-versie bereikt de zuiger met zijn 5,5 kW-aandrijving een bijzonder hoog luchtvermogen en net als alle Ruwac-zuigers met en zonder Ex-bescherming is hij uitzonderlijk robuust en duurzaam.

Oppervlaktetechnologie

Ruwac afzuiginstallatie voor stofexplosieve atmosfeer zuigt GFK-poeder bij Alucolor in Chemnitz.

Alucolor

Een poedercoater gebruikt een op maat gemaakte centrale afzuiginstallatie voor de economisch reiniging van coatingcabines en spuitinstallaties. De installatie maakt bovendien de onvermengde scheiding van het afgezogen verfpoeder mogelijk.

Ruwac industriezuiger RO1 S voor zone 22 zuigt poedercoating in de Amazone-fabriek in Hude.

Amazone

Opzuigen van poedercoatingresten in schroefgaten van landbouwmachines met compacte stof-Ex-zuiger

Ruwac afzuiginstallatie zuigt poedercoating bij Claas in Harsewinkel.

Claas

Klantspecifieke zuiger voor het opzuigen van grote poedercoatingresten in de landbouwmachineproductie

Ruwac industriezuiger DS2520 met voorafscheider voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt verfstof en verfnevels bij Thedens in Düsseldorf.

Thedens

In een professionele spuiterij voor (bedrijfs)voertuigen verwijdert een Ruwac-zuiger met een trechtervormig afzuigorgaan de overspray - direct op de plaats van ontstaan.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon