Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenstof en kiezels bij de Karl-May Festspielen in Bad Segeberg.

Rotsbescherming: Industriezuiger in zwaar buitengebruik

Klant: Stump Spezialtiefbau – Karl-May-Festspiele
Zuigmateriaal: boorstof van rotsboringen
Branche: overige
Zuiger: 2 Ruwac DS 4150

Stump-Franki Spezialtiefbau GmbH werd in 2019 gevormd uit de samenvoeging van Stump Spezialtiefbau GmbH en Franki Grundbau GmbH & Co. KG. Daarmee ontstond een sterke totaalaanbieder in de bijzondere civiele techniek, die in heel Duitsland een breed dienstenpakket uit één hand aanbiedt. De onderneming is onderdeel van de internationale Porr-groep, tot zijn kerncompetenties horen beveiligingswerkzaamheden aan rotsen en gesteente.

Opgave

De Stump-vestiging in Chemnitz werd door Karl-May-Festspielen belast met beveiligingswerkzaamheden aan de natuurstenen achtergrond nadat aan de rotsen afbrokkelingen en vallende stenen werden vastgesteld. De specialisten van Stump maakten 375 boringen van elk 15 cm diameter in de rots, waarin de stalen ankers van een bedrijfseigen systeem werden ingebouwd volgens een speciale technologie. Deze voor de toeschouwer onzichtbare ankers stabiliseren de rotswand.

Tijdens de complete, meerdere maanden durende boorwerkzaamheden moest het fijne boorstof direct op de plaats van ontstaan worden afgezogen.

Oplossing

Deze taak verzorgen door twee Ruwac-zuigers van het type DS 4150 met draaistroomaandrijving, die zich hier onder ongunstige bedrijfsomstandigheden hebben bewezen. Ook het schurende steenstof stelde hoge eisen aan de slijtagebestendigheid van de apparaten. De beide DS 4150 voltooiden dit project echter zonder uitval.

De zuigers bleven op de grond, terwijl de Stump-boortechnici door kraanvoertuigen met een werkmand naar grote hoogte werden gebracht, om de boorgaten te maken. De zuigslang werd langs de rots gelegd. En de apparaten waren niet alleen tijdens het boren actief: Elk van de 375 gaten werd zorgvuldig gereinigd met de Ruwac-zuigers, voor men de stabiliserende massa injecteerde en het gat weer afsloot. Daarbij bleek de royale dimensionering van filter en opvangcontainer voordelig te zijn: Ondanks hoge stofniveaus hoefden de opvangcontainers slechts zelden te worden geleegd en de zuigers vertoonden tijdens de hele gebruiksperiode geen noemenswaardige drukverschillen, zoals die door beladen filters ontstaat.

Verdere branches

Ruwac industriezuiger DS2520 voor de stofexplosieve atmosfeer zuigt as van een biomassaverwarmingsinstallatie bij Bentheimer-Holz in Bad Bentheim.

Bentheimer Holz

Een exploitant van biomassaverwarmingen gebruikt een mobiele zuiger, om de ascontainers van de onder contract geëxploiteerde installaties te legen. Dankzij het hoge zuigvermogen kan de zuiger daarbij vaak op de vrachtwagen blijven.

Ruwac industriezuiger met draaistroomaandrijving DS1400 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt giftige stoffen op

Brandweer Bremerhaven

Een "brandweerzuiger" moet bijzonder flexibel zijn, omdat de brandweer tijdens haar werkzaamheden de meest uiteenlopende (ook brandbare en explosieve) vloeibare en stofvormige media hanteert en opzuigt.

Ruwac afzuiginstallatie zuigt beendermeel in het crematorium in Hamburg.

Crematorium Hamburg

In een crematorium wordt een centrale afzuiginstallatie gebruikt om de vloeren te reinigen. De zuigleidingen lopen over drie verdiepingen en zijn 150 meter lang.

Ruwac industriezuiger DS2 zuigt houtspaanders bij Steinway & Sons in Hamburg.

Steinway

Waar met de hand gemaakt "de beste vleugels en piano's ter wereld" ontstaan, zorgen meer dan 90 Ruwac-zuigers voor netheid. De bandbreedte van de gebruikte apparaten weerspiegelt het Ruwac-programma aan stof-Ex-zuigers sinds 1979.

Ruwac industriezuiger DS4150 zuigt steenstof en kiezels bij de Karl-May Festspielen in Bad Segeberg.

Stump Spezialtiefbau - Karl May-festival

Gedurende meerdere maanden zogen twee Ruwac DS 4150's fijn boorstof af, dat ontstond bij veiligheidswerkzaamheden in het natuurlijke landschap van het Karl May-festival. De zuigers stonden op de grond, de zuigleiding was in de rotswand gelegd.

Ruwac industriezuiger DLS1000 voor de gasexplosieve atmosfeer zuigt brandbare vloeistoffen in het Academisch Ziekenhuis Düsseldorf.

Universiteitsziekenhuis Düsseldorf

In de warmtekrachtcentrale van het academisch ziekenhuis Düsseldorf is een Ruwac-zuiger gestationeerd, die brandbare vloeistoffen zoals stookolie of benzine kan opnemen en afvoeren.

Ruwac industriezuiger DS1220 zuigt papierstof en schimmels in het Zentrum für Bucherhaltung in Leipzig.

ZfB Leipzig

Bij de verwijdering van schimmel uit oude, waardevolle boeken doet een Ruwac-zuiger met HEPA-filter het fijne werk - en beschermt de restaurateurs.

Ruwac onderscheidt zich door individuele en op maat gemaakte oplossingen.

Het juiste nog niet gevonden? Neem gerust contact met ons op.

naar de contactpersoon